Leven zonder geldzorgen met financiele vrijheid


Financiele vrijheid geeft u de mogelijkheid om te leven zoals u het wilt. U behoudt de regie over wat u wilt doen met uw tijd zonder te bekommeren om de vaste lasten die elke maand betaald moeten worden.

Om de financiele vrijheid te verkrijgen is het idee dat u maandelijks geld overhoudt en gebruikt om te investeren. Na een X aantal jaren zal de investering u genoeg opleveren, zodat u al uw vaste lasten en leuke dingen kunt bekostigen.

Financiele vrijheid: het idee

Stap 1: Zorg ervoor dat u maandelijks geld overhoudt om te kunnen investeren. Dit kunt u bereiken door minder uit te geven of meer te verdienen. Hieronder, in de stappen plan, geven we tips om te besparen op uw kosten. Een besparing van 25 euro per maand, levert al een extra investering van 300 euro per jaar!

Stap 2: Investeer het geld wat u maandelijks overhoudt. Dit is het geld wat u op korte termijn kunt missen. Hieronder, in de stappenplan, geven we tips om te investeren.
Hoe hoger de rendement hoe meer risico u loopt met uw investering. Het is de bedoeling dat u de risico kiest, dat u acceptabel vindt. Dit is voor elk persoon anders. Kies geen investering waar u elke nacht van wakker ligt. Het is verstandig om eerst klein te beginnen, zoals sparen en deposito's.

Wist je dat een rendement van 6% levert meer dan 2x zoveel op als 3% door het rente op rente effect?